Xnapda-filmpjes als huiswerk voor de leerlingen thuis!

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Xnapda-filmpjes als huiswerk voor de leerlingen thuis!

foto huiswerktool
29/10/2020

Nieuw bij Xnapda: de 'Huiswerktool'!

Wij hebben sinds 1 sept 2020 onze nieuwe Huiswerktool om Xnapda-filmpjes als huiswerk te kunnen geven na de lesuren. Via deze tool kunnen leerkrachten Xnapda-filmpjes in een huiswerkcollectie klaarzetten, zodat leerlingen die met een pincode na de lesuren thuis als huiswerk gratis via ‘De Huiswerkpagina’ kunnen bekijken.
Een leerkracht kan dus dus gewoon de link van de huiswerkpagina doorsturen naar de leerlingen samen met de gegenereerde pincode van de huiswerkcollectie van Xnapda-filmpjes.
Dit is bedoeld voor huiswerk na de lesuren, maar, we hebben nu in deze coronaperiode als geste voor onze abonnees tijdelijk het tijdstip aangepast, zodat leerlingen, die in quarantaine zitten, de ganse dag toegang hebben tot deze pagina en dus de Xnapda-filmpjes eender wanneer kunnen bekijken.
 
Hoe werkt de Huiswerktool:

De ‘Huiswerktool’ voor de leerkracht kan je terugvinden in ‘Mijn account’, wanneer je ingelogd bent. Gewoon klikken op ‘Huiswerk aanmaken’. Daar vind je ook alle info over hoe je een huiswerkcollectie van Xnapda-filmpjes kan aanmaken. Wanneer je een huiswerkcollectie aangemaakt hebt, wordt er automatisch een bijhorende pincode gegenereerd, die je aan de leerlingen kan geven, waarmee ze thuis na de lesuren kunnen inloggen op de Huiswerkpagina en zo gratis toegang krijgen tot jouw gemaakte huiswerkcollectie van Xnapda-filmpjes.

De ‘Huiswerkpagina’ voor de leerlingen vinden je lln zo: gewoon naar www.xnapda.be gaan en klikken op ‘Huiswerk’. Deze pagina is enkel voor de leerlingen, want als jij als leerkracht daar de pincode gebruikt, dan word je uitgelogd uit je eigen account. Jij kan het huiswerk wel bekijken in de ‘Huiswerktool voor leerkrachten’, alsook bewerken en verwijderen.

Veel Xnapda-plezier voor jullie leerlingen!