Kopiëren van Xnapda-filmpjes is niet toegestaan!

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Kopiëren van Xnapda-filmpjes is niet toegestaan!

copyright
13/07/2020


BELANGRIJK !

Xnapda heeft vorig schooljaar in deze moelijke corona-periode haar instructie- en automatisatiefilmpjes tijdelijk gratis gezet om alle leerkrachten een hart onder de riem te steken. Het is fijn dat onze filmpjes zo talrijk gebruikt werden, maar het is helemaal niet de bedoeling dat ze gekopieerd mogen worden. Het kost veel geld en moeite om deze filmpjes te produceren en daarnaast hadden we in deze periode ook nog een inkomstenverlies door ze gratis aan te bieden en iedereen te ondersteunen.

Wat mag wel?

Je kan een abonnement nemen bij Xnapda. Zo kan je de Xnapda-filmpjes via onze website bekijken en als huiswerk aan de leerlingen geven via onze Huiswerktool.

Wat mag niet?

1) Onze filmpjes mogen niet gedownload of gekopieerd worden. Er staat immers een copyright-teken op het einde van ieder filmpje.
2) Onze filmpjes mogen niet verwerkt worden in andere filmpjes, tools of powerpoints, waar filmpjes van gemaakt worden. Er mag ook geen schermopname van gemaakt worden.

Dit is allemaal wettelijk verboden, aangezien dit de auteursrechten schendt van onze filmpjes, waar heel veel werk, tijd en geld ingestopt is. Deze zelfgemaakte video's, met Xnapda-beelden erin, mogen niet gebruikt en geshared worden. Ook moeten ze meteen overal verwijderd worden. Indien zo’n gekopieerde video toch nog gebruikt wordt op school of elders, gedeeld wordt of niet verwijderd is, zal Xnapda gerechterlijke stappen ondernemen.